Kontakt - Dejting - 40pluskontakt
40pluskontakt - dejting och nya vänner för alla över 40
Här finner du massor av mogna singlar över 40, är en av dom din nya partner?

Logga in här
Login:
Lösen:
Kom ihåg
Har du glömt användarnamn eller lösenord så klicka här

 
 
Upprätta en gratis profil
- det tar bara 1 minut!
Mitt kön:
Jag bor i:
Jag söker:

Säker nätdejting


På 40pluskontakt har man möjlighet att prata med andra människor på ett lättsamt och icke förpliktande sätt. Därför är säkerheten förmodligen det sista du tänker på när du blir medlem.

Men att ha en idé om hur du kan öka din säkerhet när det handlar om nätdejting kan bespara dig många bekymmer - se mer här!

Grundläggande regler för säker nätdejting
Har du barn, har du garanterat berättat för dem, att de aldrig ska följa med främmande personer, aldrig träffa någon i mörka och avlägsna områden samt liknande goda råd. Det är möjligt att ta många av dessa råd och använda dem även när det handlar om säker nätdejting.

De första gångerna du träffar en person ska du träffa honom eller henne på en plats där det finns andra människor. En kopp kaffe på ett café på stan är fortfarande en bra idé i dag, eftersom det är formellt och ni har möjlighet att prata privat, samtidigt som det hela tiden finns andra människor omkring er.
Att ha en vän i närheten på den första dejten, är något man ofta ser i romantiska filmer. Filmen har dock tagit detta från verkligheten: Att ha en vän i närheten, som kan "rädda" dig från en dålig dejt, är en utmärkt idé.

Du kan dock ta ytterligare steg för att försäkra dig om att undvika dåliga nätdejtingupplevelser. Ett bra tips är att utnyttja den informationen om din kommande dejt som du kan hitta på här. Det kan handla om personens utbildning, vanor, intressen och liknande karaktärsdrag. En lögnare kommer att ha mycket svårt att hålla uppe sin fasad, om du börjar fråga lite om personens egenskaper och intressen. Eftersom det är vanligt att fråga om just sådana saker, kan du lätt avslöja nätdejtingbluffarna på detta sätt.

Säker nätdejting innan du träffar någon
Det är inte bara under din dejt som du ska vara noga med din säkerhet. När du börjar med nätdejting är det viktigt att du är noga med att inte falla i någon av de många fällor som finns.
I din profil kan du utelämna de mest personliga uppgifterna. Personlig information såsom telefonnummer, födelsedatum, personnummer, adress och liknande bör du hålla för dig själv.
Nätdejting kan i vissa avseenden jämföras med Facebook, som har fått mycket negativ kritik i media på grund av de många detaljer, som man avslöjar om sig själv. Det gäller att du är försiktig med vilken personlig information du gör synlig på din profilsida.

När det handlar om nätdejting finns några varningssignaler som du alltid bör känna igen:
Om personen vill träffa dig på direkten, betyder det inte, att det har uppstått kärlek vid första ögonkastet. Snarare är detta en person som du ska anmäla eftersom personen knappast har ärliga avsikter.

Det är lätt att ljuga om sin ålder på en nätdejtingsajt. Det har hänt många gånger, att vissa män har använt profilbilder, som visar dem (eller andra män) vid en mycket yngre ålder, än vad verkligheten visar.

40pluskontakt har stort fokus på att identifiera dessa profiler, men det är svårt utan din hjälp - anmäl profilen, om mannen låter betydligt äldre på telefon, än han ser ut på sin profilbild.

Sunt förnuft för sund nätdejting
Om vi ska koka ner hela denna guide till ett råd, skulle det vara följande: Glöm inte ditt sunda förnuft när du dejtar på nätet.

Nätdejting är ett fantastiskt sätt att träffa nya människor på, och det är en absolut minoritet, som har dåliga upplevelser. Poängen med nätdejting är att träffa nya människor på ett sunt och förutsättningslöst sätt, och för det krävs ett ömsesidigt förtroende. I din strävan efter säker nätdejting, får du inte låsa in dig fullständigt - kom ihåg sunt förnuft. På så sätt kan vi garantera en bra nätdejtingupplevelse.


Mer om 40plus | 40plus Belgien | 40plus Danmark | Kontakta 40plus | Sitemap


© Copyright 2006 - 2019 - 40pluskontakt och Cyberfusion ApS - Säker nätdejting


För att göra det möjligt för dig att få tillgång till 40pluskontakts tjänster kommer den insamlade informationen att användas för 40pluskontakt.se. Information kommer aldrig att lämnas ut till tredje part. Du kan begära att få tillgång till information som lagras om dig och rätta eller radera information, eller förbjuda 40pluskontakt att använda information, genom att gå till "Redigera profil info" eller genom att skriva till 40pluskontakt support.